1. juli må mindre fartøy ha papirene i orden

Fra 1. juli trer krav om sikkerhetsstyringssystem for fartøy under 500 bruttotonn (bt) i kraft, ref. «Forskrift om sikkerhetsstyringssystem for mindre lasteskip, passasjerskip og fiskefartøy mv.» (FOR-2016-12-16-1770). Dette betyr at eiere av mindre fartøy må kunne dokumentere sine sikkerhetsrutiner for å kunne operere etter forskriften.
– Mindre fartøy blir nå pålagt å dokumentere at de benytter seg av et sikkerhetsstyringssystem. Dette må inneholde instrukser og prosedyrer som er tilpasset fartøyets drift, uttaler Øystein Thunold, ISM/ISPS-revisor i Nautilus Sjø.
Nautilus Sjø, et datterselskap av Kystrederiene, er leverandør av sikkerhetsrelaterte tjenester til rederi og fartøy. Nautilus Sjø har arbeidet med ISM-implementering siden starten i 2001 og utviklet brukervennlige systemer i takt med IMO og flaggstatenes krav. Nautilus Sjø kan levere komplette ISM-pakker tilpasset ulike rederier.
– Den nye forskriften trer i kraft 1. juli og omfatter alle fartøy under 500 bt i næringsvirksomhet. Nautilus Sjø kan gi tilbud om sikkerhetsstyringssystem til servicefartøy og mindre lasteskip. Dette i tillegg til vårt eksisterende tilbud på sikkerhetsstyringssystem i henhold til ISM-koden for fartøy over 500 bt, uttaler Thunold videre.
Kontaktperson i Nautilus Sjø er Øystein Thunold, ISM/ISPS-revisor, tlf.: 91 35 50 76, e-post oystein@nautilusism.no.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter