Artic Shipping selger forbåt, kjøper arbeidsbåt

Artic Shipping i Førde har kjøpt det svenske kystvaktfartøyet KBV 045 for tilpasning til havbruks arbeidsbåt med navnet Artic Sea Service. Fartøyet er på 32 meters lengde, bygd 1980 på Lunde Varv i Sverge og opprinnelig utstyrt for bekjempelse av oljesøl mv. Det er plassert i selskapet Oro Shipping AS.
Artic har også en ny förbåt under utrustning i Nederland, som tidligere omtalt, og har i denne sammenheng solgt sin Artic Ocean (2366 tdw, 1993) til Bio Feeder AS, Torangsvåg. Dette selskapet ledes av Nils Tore Melingen, med ISM-ansvar i Maritime Managemenet AS på Leikanger. Båten har nå skiftet navn til Pirholm og er Bio Feeders femte fôrtransporter.
Selskapet Vestfrakt Shipping AS, Torangsvåg, i samme gruppe har overtatt selvlosseren Kongsvaag (2665 tdw, bygd 1971) fra Askvoll Sandfrakt AS, Atløy. Den har nå skiftet navn til Imperator.
Selvlosseren Sandsund (970 tdw, bygd 1967), som har ligget opplagt i konkurs i Kopervik i lengre tid, er nå solgt til norske kjøpere som setter den i fart som Laguna av Lomé.
Seaworks i Harstad leverte i juni sin veltjente selvlosser Nidarø (1040 tdw, bygd 1965) til Fosen Gjenvinning. Båten har de siste årene vært utstyrt med rederiets system av transportbånd, men er nå kommet til siste havn etter mange år på kysten.

Store investeringer

De siste månedene er det gjort betydelige investeringer av norske rederier i brønnbåter, servicefartøy og bulkskip.
Wilson ASA har bestilt tre 2600 tdw ”low-air-draft” bulkskip ved Wuxue Janda i China for levering i 2016, med opsjon for ytterligere to. Kontrakten er tidligere rapportert, men alle forbehold er nå luftet og skipene under bygging. Samlet kostpris for de tre faste kontrakter er på EUR 9.75 millioner. To av skipene vil bi finansiert ved langsiktig T/C til ekstern eier.
Wilson har i juni også kjøp to tilsvarende skip fra nederlandske Vertom UCS. Det er søstrene Celine og Maxime på 2500 tdw, bygd 2005 på Damen Scheepswerf i Hardinxveld. Prisen er rapportert til EUR 4.35 er skip.
Rederiet har i sommer også solgt to av sine eldste bulkskip, Wilson Fjord (3875 tdw, 1977) for USD 550.000 og Wilson Marin (5850 tdw, 1978) for USD 715.000, begge til greske kjøpere.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter