Bring høster gode erfaringer i basetransport

Etter tre måneders forsøksdrift med ms Rignator i ukentlig rute mellom oljebasene på strekningen Stavanger og Sandnessjøen har Bring Marine Management høstet gode erfaringer.
Skipsruten ble etablert som et supplement til bilbåren transport og lagt opp med avgang fra Stavanger fredag og fra Sandnessjøen mandag. Skipet kan her konkurrere i tid for nordgående, men opplever sterkere konkurranse fra trailere på sørgående. Brings basekontorer melder om bedre forutsigbarhet med sjøtransport.
Anders Røssevold i Bring Marine Management sier til ”Shortsea Shipping” at egen skipsrute gir flere fordeler fremfor eksisterende linjer, med full styring av kapasitet, bedre punktlighet og fremføring og mer konkurransedyktig prising. For transport videre nordover til Hammerfest vil Bring fortsette å bruke linjetonnasje fra Eimskip, Nor Lines og ScanShipping.
Røssevold mener at ekspressforsendelser fortsatt må gå på bil, men at mange andre transporter som ikke er tidskritiske med fordel kunne gå sjøveien. Han ser muligheter for større tonnasje og er ikke blind for de miljømessige fordelene som sjøtransporten gir.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter