Brudd i lønnsforhandlingene med sjømannsorganisasjonene

Det ble 23.10.2020 brudd i forhandlingene mellom Kystrederiene på den ene side og Norsk Sjøoffisersforbund, Norsk Sjømannsforbund og Det norske maskinistforbund på den andre side.

Partene hadde da sittet i lønns – og pensjonsforhandlinger i to dager.

– Vi var svært innstilt på å komme til enighet i år, men det ble dessverre umulig å komme til enighet om lønnsøkningen i årets oppgjør, sier forhandlingsleder og styremedlem i Kystrederiene, Jan Paulsen.

-Med bakgrunn i den økonomiske situasjonen blant rederiene, og usikkerheten og merkostnaden i forbindelse med Covid-19, blei avstanden mellom arbeidsgiver og arbeidstaker for stor, legger han til.

Årets hovedoppgjør dreide seg i stor grad om å få på plass en ny pensjonsordning for sjøfolkene, i tillegg til generell lønnsøkning. På pensjonsområdet kom partene i mål.

-Vi er svært fornøyde med å ha fått på plass en god pensjonsordning som ivaretar sjømann og rederi. Vi skulle selvsagt ønske at vi også kom i mål med forhandlingene rundt lønn, sier Paulsen.

Riksmekleren overtar nå ansvaret for lønnsoppgjøret.

-Vi får se hvilke løsninger vi kan oppnå med Riksmeklerens hjelp, uttaler adm. dir. i Kystrederiene, Tor Arne Borge.  


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter