Debatt om nærskipsfart under Arendalsuka

I samarbeid med Energigass Norge inviterte Kystrederiene til seminar og  debatt om fremtidens nærskipsfart. – Vi går for en positiv kursendring for kystflåten, sier styreleder Oskar Grimstad i Kystrederiene.

Kystrederiene deltar på flere arenaer under Arendalsuka, og vi følger de næringspolitiske debattene tett. Grimstad har stor tro på handlingsvilje  fra politikerne, for en fornyelse av kystflåten fremover.

-Det har i alle år vært en politisk målsetting om godsoverføring fra vei til sjø. Nå må det legges mer til rette for at det faktisk skjer. Handlingsplanen for grønn skipsfart synes som en god begynnelse, sier styreleder Oskar Grimstad.

Grimstad er tydelig på nærskipsflåten bør ha en større rolle i samfunnetn. Han støttes av administrerende direktør i Kystrederiene Tor Arne Borge.

-Det er store miljøgevinster på overføre mer gods fra land til sjø. I Kystrederienes prosjekt flåtefornyelse er det kartlagt 34 prosjekter som samlet kan oppfylle Norges klimagassforpliktelser for CO2 frem mot 2030. Rederiene har vært klare for fornyelse lenge, men virkemidlene for å få det til har ikke vært der, sier Tor Arne Borge.

Bred deltagelse
Det var variert program og gode samtaler på arrangementet. Noen av foredragsholderne var, Finn Arne Rognstad, Customer Executive Kongsberg Maritime AS, Leiv Arne Marhaug, styreleder Energigass Norge, Marita Bjørke Hollekve, ass. banksjef Sparebanken Vest, Sveinung Oftedal, fagdirektør Klima- og miljødepartementet. Tore Woll fra Energigass Norge var ordstyrer.

Politisk debatt var ved Anders Kylland – Fremskrittspartiet, Jon Gunnes- Venstre – Ole Andrè Myhrvold, Senterpartiet.

-Næringsaktørene har gitt klare gode innspill både i forhold til forventninger og til løsninger, sa Jon Gunnes fra Venstre, og takket for en lærerik seanse etter debatten.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter