Endring i plikt til karantenehotell for reisende fra Storbritannia

Regjeringen har besluttet å endre reglene om plikt til karantenehotell for reisende fra Storbritannia.

Reisende fra Storbritannia vil bli behandlet likt som reisende fra EØS/Schengen. Endringen trer i kraft 13. mai kl. 12:00.

Det vil si at de unntas fra plikten om opphold på karantenehotell i karantenetiden. I tillegg vil reisende fra Storbritannia kunne tiltre arbeid på fartøy i norsk havn med unntak fra karanteneplikt i arbeidstiden i henhold til § 6h.

De siste dagene har Kystrederiene hatt direkte dialog med departementene med krav om unntak fra plikt til opphold på karantenehotell for alle sjøfolk som ankommer fra land utenfor EØS/Schengenområdet. Det er gledelig at regjeringen nå gir unntak for reisende fra Storbritannia, der flere medlemsrederier opererer, og Kystrederiene fortsetter å jobbe for at regjeringen snarlig vil unnta alle sjøfolk som yrkesgruppe fra bestemmelsene for karantenehotell. Da vil alle sjøfolk igjen få mulighet til å utføre den forpliktende karantene om bord på skipet.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter