Få tilgang til sjøtrafikkdata hos Kystverket

Du kan nå finne historiske data om anløp til norske havner, seilingsmønster og trafikktyper i Kystdatahuset.

Dataene er strukturert, vasket og beriket med skipsinformasjon for å gi rask og fyldig informasjon om skip og deres bevegelser, og er tilgjengelige for alle.

Kystverkets nye digitale datavarehus inneholder høyoppløselige AIS-data og informasjon fra anløpsmeldinger fra skip til SafeSeaNet Norway. 

Mange bruksområder
I Kystdatahuset tilbyr Kystverket historiske data primært fra to datakilder. Den ene er AIS-data som viser hvor skip har seilt. Den andre kilden er anløpsmeldinger fra SafeSeaNet som inneholder informasjon om avgangshavn og ankomsthavn per skip eller aggregert til steder. AIS-dataene er for perioden 2013-2019, mens anløpsmeldingene er for perioden 2011-2019. Nyeste dag er om lag 2-3 dager tilbake i tid.

Ønsker man for eksempel å rekonstruere og analysere seilasene til rederiets skip eller alle skip i et område i en periode, er dette et glimrende verktøy.

Les mer om pålogging og bruksområder på Kystverkets egne hjemmesider.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter