Fartøystransaksjoner

Selvlosseren Myrås (3005 tdw/1991) ble  juni solgt fra Ono Shipping AS (Håkon Rong), Øygarden, til Færøyene ved rederiet Frakt & Sandsölan Sp/F i Runavik og har fått navnet Hav Sund, registrert på Malta. Skipet fortsetter i fart i skandinaviske farvann.
Den forrige Hav Sund (1119 tdw/1985), som også ble kjøpt fra Håkon Rong som Myrås, er solgt til andre færøyske eiere og skiftet navn til Skansanes.
   
Hav Shipping i Bergen ved selskapet Hav Navigator AS, Oslo, overtok i mai den nederlandske Tansa (1616 tdw/1985) som har fått navnet Pregol Hav under Antigua-flagg. Den slutter seg til en flåte av søsterskip fra Hugo Peters-verftet i Wewelsfleth.
 
En velkjent båt på kysten som gikk til skrap i mars er selvlosseren Tevlus (465 tdw/1953) som ble levert til huggere i Grenå. Siste eier var Tevlus AS (Kåre Gangsø), Greåker, mens skipet de senere år har gått under Panama-flagg. Båten har en lang historie fra den ble levert i 1953 fra tysk verft som Steinmann og har senere seilt som Byrding, Nyvang, Star Boy, Børre, Bør og Euro Sky. Nå har den tatt sin siste last og er kommet til siste havn.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter