Flåtefornyelse på Arendalsuka

Kystrederiene og Energigass Norge inviterer til faglig og politisk samtale om det store potensialet for flåtefornyelse under Arendalsuka. Fagmiljøet er representert ved Kongsberg Maritime, Sparebanken Vest og Klima- og miljødepartementet. Arrangementet finner sted tirsdag 13. august kl 14.30 på Fullriggeren Sørlandet, som ligger i Pollen i Arendal.

Nærskipsfarten kan og vil stå for en betydelig reduksjon av Norges klimagassutslipp. Grønn og mer miljøvennlig transport betyr mer satsing på sjøveien.

Miljøfordelene er klare, både i form av redusert trafikkpress, ulykker, veislitasje, store infrastrukturutbygginger og i rene klimagassutslipp. Klimaeffekten ved godsoverføring fra vei til sjø er godt dokumentert.

Men konkurransen mot lastebil er hard. Kystrederiene satte derfor i gang sitt eget prosjekt flåtefornyelse blant sine medlemmer. Resultatet er at det er blitt identifisert 34 nye prosjekt som alene kan resultere i store klimagassreduksjoner.

De ulike fagmiljøene vil på arrangementet presentere flåtefornyelsesprosjektet, nye teknologier, finansieringsmuligheter og internasjonale miljøkrav. Arrangementet avsluttes med en politisk samtale.

Møteleder er Tore Woll, daglig leder Energigass Norge. 

Vi byr på kaffe og kaker – vel møtt!

 


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter