Flere kvinner i Kystrederienes styre

Kystrederiene har gjennomført generalforsamling og fått på plass nye styremedlemmer. Etter valget øker kvinneandelen i Kystrederienes styret, da 3 av totalt 8 styremedlemmer er kvinner.

– De nye styremedlemmene har alle solid kompetanse og erfaring innenfor sine områder, og kompletterer styret på en svært god måte, uttaler styreleder i Kystrederiene, Oskar Grimstad.

– Vi er svært fornøyde med at kvinneandelen i styret øker, i en maritim sektor som tradisjonelt sett er svært mannsdominert, legger han til.

Oskar Grimstad fikk videre fornyet tillit som styreleder i Kystrederiene. Grimstad har bakgrunn fra næringslivet, og har tidligere sittet to perioder på Stortinget.

Tre kvinner inn

Mary-Ann Mostraum erstatter styremedlem Jon Fredrik Mostraum (daglig leder/reder i Roslagen Shipping). Mary-Ann er reder i Roslagen Shipping AS, som hovedsakelig opererer fartøy innen transport av bulk og asfalt. Rederiet holder til på Hjelmås utenfor Knarvik. Mary-Ann vil i styret representere sektoren Bulk. 

Britt Eli Olsen er valgt som styremedlem for sektoren Passasjerbåt, som er en ny sektor i Kystrederienes styre. Britt Eli er til daglig reder og matros i Charter Nord AS, og daglig leder i Finn Olsen Rederi AS. Begge hjemmehørende i Bodø.

Tanja Elisabeth Hoel ble av årsmøtet i Brønnbåteiernes Forening (BREF) valgt som ny styreleder for organisasjonen. Hun går dermed inn som fast representant for sektor Brønnbåt i Kystrederiene sitt styre. 

Øvrig styre

Steinar Uggedal erstatter styremedlem Magne Årvik fra Fjord Shipping. Steinar Uggedal er daglig leder i Øytank Shipping på Valderøya, som blant annet driver frakt av drivstoff og smørolje til fartøy og oppdrettsanlegg. Steinar representerer sektoren Tank. 

Nils Tore Øpstad Melingen ble gjenvalgt som styremedlem for sektoren Stykkgods og Container. Nils Tore er daglig leder og medeier i rederiene Biofeeder og Tinto AS, samt medeier i Lighthouse Ship Management som drifter 11 skip. Rederiene har base på Austevoll. 

Jan A. Paulsen fra Seaworks fortsetter som styremedlem og representant for sektoren Spesialfartøy. Seaworks har hovedsete i Harstad. Vidar Eidsvaag fra Eidsvaag AS fortsetter også som styremedlem som representant for Servicefartøy. Eidsvaag er hjemmehørende på Frøya. 


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter