Foreslår miljørabatt for gassdrevne skip

Kystverket har i forslag til avgiftssatser for 2015 foreslått å innføre 50 prosent rabatt i losberedskapsavgiften for fartøy med høy score på miljøskipsindeksen ESI. For et lasteskip på 9000 bruttotonn som har hyppige anløp og som betaler årsavgift, vil miljørabatten gi en årlig besparelse på nærmere 230.000 kroner.
− Dette er en god nyhet for alle som satser på sjøverts godstransport. Miljørabatten imøtekommer næringens behov for avgiftsreduksjon for skip med mer miljøvennlig drivstoff. Samtidig er det et viktig virkemiddel for å få mer gods over på kjøl, sier regiondirektør John Erik Hagen i Kystverket Vest.
Flytende naturgass (LNG) er mer energieffektiv og miljøvennlig enn oljebasert drivstoff. Skip som bruker flytende naturgass som drivstoff vil derfor få høy poengsum på miljøskipindeksen, og kan dermed få en betydelig avgiftsreduksjon. Grensen for rabatt er satt til miljøskipsindeks høyere enn 50 poeng.
− I Rogaland og Hordaland har rederier som driver med passasjertrafikk og offshorevirksomhet, og ikke minst maritime transportører med planer om å øke sjøverts godstransport i konkurranse med vegtransport, gitt oss mange gode innspill på miljøsatsing og mulige tiltak for å øke godsandelen for sjøtransport, opplyser Hagen.
For å dra nytte av miljørabatten for neste år må aktuelle skip, senest innen utgangen av desember i år, registrere seg i miljøskipsindeksen ESI på www.environmentalshipindex.org.
Se www.kystverket.no for informasjon om høringsforslag til avgiftssatser for 2015, som har høringsfrist 11. desember.
Kontaktpersoner i Kystverket:
Seniorrådgiver Harald Borgø  Mobil: 906 51 121
Regiondirektør John Erik Hagen  Mobil: 909 47 630


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter