Første nybygde selvlosser til Seaworks


Den første av Seaworks nye selvlossere fra Tyrkia kan ventes til Harstad i midten av desember. Det er Martin H på 2150 tdw som ligger klar ved Cemre Shipyard I nærheten av Geze, sørøst for Istanbul.
Skipet er konstruert av Nordnorsk Shipconsult i Harstad som selvlosser med gravemaskin tilpasset rederiets opplegg med transportbånd. Den har en lengde på 68 meter, lastekapasitet på 5469 kbm og stor lukeåpning, og med BV-klasse for heavy load.
Søsterskipet Helene H vil være klart til våren. Det er meningen å drive skipene med 5-6 manns besetning, dvs to besetninger per skip.
Seaworks prosjekt er enestående ved at det går på modernisering av bulkflåten. Da skipene ble bestilt våren 2011 var det i utgangspunktet tale om en byggesum rundt NOK 60 mill per skip, trolig uten gravemaskin og utstyr.
Cemre Shipyard har levert flere skrog til supplyskip til norske verft og skal i høst også levere en ringnotbåt til Austevoll.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter