Heyerdahl-pris til Rolls-Royce Marine

Rolls-Royce Marine er tildelt Heyerdahl-prisen for miljøvennlig skipsfart for 2014 for sitt Environship Concept. Tildelingen skjedde under Norges Rederiforbunds årskonferanse 31. mars etter en internasjonal vurdering av verdige kandidater.
Environship Concept gir en reduksjon i CO2-utslipp på 40 prosent i forhold til vanlige dieseldrevne skip og så godt som ingen SOx og NOx-utslipp. Dette er blitt mulig ved å kombinere flere typer miljøteknologi, både gassdrift, mer effektiv skrogutforming, fremdriftsutstyr, mm. Konseptet kan tilpasses flere typer skip.  
Environship Concept ligger til grunn for fôrbåten Eidsvaag Pioner levert i mai i fjor, og bygger på skrogformen som ble utviklet av Rolls-Royce Marine i forbindelse med NyFrakt-prosjektet. Også Nor Lines to nye godsruteskip som leveres fra kinesisk verft til høsten er bygget til dette konseptet.
I begge tilfeller er det valgt gassdrevne hovedmotorer av type Rolls-Royce Bergen Diesel, mens to 15000-tonns tankskip til svenske Donsötank av samme konsept vil få dual-fuel-maskiner (som kan gå på gass og marine gassolje).


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter