Intervju med Lara Konradsdottir – styremedlem i FR

Etter at medlemsmassen til Fraktefartøyenes Rederiforening ble delt inn i sektorer, representerer også styremedlemmene hver sin sektor. I en ny intervjuserie ønsker vi å sette fokus på de ulike sektorene og våre styremedlemmer. Denne gangen er det Lara Konradsdottir sin tur, representant for sektoren stykkgods. Hun er til daglig administrerende direktør i Eimskip Norway i Tromsø.

[vc_separator type=”transparent” border_style=””]

Hva synes du er de viktigste oppgavene for deg som styremedlem?
Det er viktig for meg som styremedlem å kunne være med å bidra/gi riktig tilbakemelding via FR til offentlig myndighet eller andre instanser, for å gjøre rammebetingelsene for sjøtransport bedre og mer konkurransedyktig.
 
Hva må til for å bedre rammebetingelsene?
Vi opererer i sterk konkurranse nasjonalt og internasjonalt. Det er viktig at stykkgods som blir transportert sjøveien behandles som stykkgods på land – det er det ikke i dag. I disse dager er Nasjonal transportplan 2018-2019 særdeles viktig.

[vc_separator type=”transparent” border_style=””]

Hva er de største hindringene for økt sjøtransport?
FR har påpekt mange ganger at sjøtransporten er organisert på helt annen måte en resten av transportsektoren. Sjøferdsel er brukerbetalt, havnene er kommunale, mens all annen infrastruktur er finansiert som nasjonale samferdselsprosjekter under statlig styring og finansiering. Dette er en stor utfordring, en skjevhet innenfor transportsektoren som må jobbes med.
 
Miljøsatsing – hvordan kan det enkelte medlem i FR bidra til bedre miljø/lavere utslipp/mindre forurensing?
Det enkelte medlem i FR bidrar konkret i miljøsatsingen ved å få mer last fra tungt belastet veinett til sjø. Investering i ny teknologi tilknyttet drivstoff og fartøytyper er også viktig.

[vc_separator type=”transparent” border_style=””]

Om Lara Konradsdottir
Jobb: Administrerende direktør i Eimskip Norway, 49 år.
Bakgrunn: Begynte hos Eimskip Norway i 1997. Tidligere stillinger hos Eimskip har blant annet vært som markedsdirektør og logistikk direktør. Overtok som administrerende direktør i 2012. Lara er opprinnelig fra Island, men flyttet til Norge i 1990 for å studere og er utdannet som Fiskerikandidat (Master of Fishery Science) fra Universitet i Tromsø.
Familie: Gift og har 3 barn
Fritid: Vinteraktiviteter (langrenn og slalåm), løping om sommeren. Har hytte i Malangen som brukes mye. Kobler gjerne av ei stille stund med ei god bok!
.

[vc_separator type=”transparent” border_style=””]
[vc_single_image image=”23296″ img_size=”400×300″ qode_css_animation=””][vc_separator type=”transparent” border_style=””]
[vc_single_image image=”23298″ img_size=”400×300″ qode_css_animation=””][vc_separator type=”transparent” border_style=””]

Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter