Brev til statsminister Erna Solberg

Kystrederiene og Energigass Norge har denne uken sendt brev til statsminister Erna Solberg. Næringen ønsker å diskutere ulike klima- og miljøteknologier for skipsfarten.

Organisasjonene gikk sammen om brevet etter signalene statsministeren gav på Zerokonferansen i november i år vedrørende bruk av LNG i skipsfarten.

I regjeringens maritime strategi slås det fast at LNG er blant de drivstofftypene som har «størst potensial til å redusere både klima- og miljøutslipp.»

Statsministeren trakk på denne konferansen frem grønn skipsfart som et av de områdene der Norge kan gjøre en ekstra innsats for det globale klimaet. Men statsministerens uttalelser om LNG på nevnte konferanse sår tvil om LNG sin videre rolle i den maritime strategien til regjeringen.

Med denne bakgrunn, og uroen CO2-avgiften på bruk av LNG har ført til i næringen, ber vi om et møte med statsministeren for å gjennomgå hvordan næringen ser på bruken av ulike klima- og miljøteknologier for skipsfarten og hvordan regjeringens politikk kan bidra til å forsterke det grønne skiftet i maritim sektor.

Brev til statsminister Erna Solberg om bruk av LNG som drivstoff på skip


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter