Kystrederiene part i nytt maritimt utvalg

Et nytt partssammensatt maritimt utvalg skal jobbe med hvordan Norge kan styrke norsk maritim kompetanse, sysselsetting og konkurransekraft.

Utvalget skal særlig vurdere om det bør stilles krav om norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann og på norsk sokkel, og eventuelt hvordan. De skal også vurdere om tilskuddsordningen for sysselsetting av sjøfolk (nettolønnsordningen) bør endres, og eventuelt hvordan.

Les utvalgets mandat her (pdf).

Utvalget skal ledes av Liv Holmefjord, siviløkonom og avtroppende fiskeridirektør, og vil bestå av de forskjellige partene innenfor maritim næring. LO, Unio, Sjømannsforbundet, Sjøoffisersforbundet, Maskinistforbundet, Rederiforbundet, Kystrederiene og NHO Sjøfart er alle representert. 

Faste representanter fra Kystrederiene er Harald Tom Nesvik (kommunikasjonssjef i Sølvtrans) og Lara Konradsdottir (daglig leder i Eimskip). Vararepresentant er Kjell Hauge (jurist i Kystrederiene).

Utvalget skal levere sin rapport til Nærings- og Fiskeridepartementet innen 31. desember 2020


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter