Kystrederiene tar ansvar: Nulltoleranse for trakassering i maritim sektor

I forbindelse med den nylige undersøkelsen om maritim sikkerhet utført av Sjøfartsdirektoratet (Alvorlige trakasseringstall avdekket i undersøkelse), uttrykker Kystrederiene sin bekymring om mobbing og trakassering blant norske sjøfolk. “Det er avgjørende at disse problemene bringes til overflaten, og vi applauderer at det nå for første gang er inkludert spørsmål om mobbing og trakassering i sikkerhetsundersøkelsen,” sier adm. dir i Kystrederiene, Tor Arne Borge.

Kystrederiene anerkjenner utfordringene med mobbing og trakassering, spesielt i bransjer der kjønnsbalansen er skjev. “Vi vet at dette er en utfordring i flere bransjer, og vi skal ha nulltoleranse på dette området. Som en viktig del av den maritime næringen, er det vår oppgave å sørge for en trygg arbeidshverdag for alle, inkludert våre mange lærlinger,” sier Borge.

Kystrederiene har i 2022 ansatt Andrine Kleiven som ansvarlig for kompetanse og utdanning, med økt fokus på likestilling og forebygging av trakassering og mobbing blant Kystrederienes medlemsrederier. Som et resultat av en forsterket oppmerksomhet rundt disse utfordringene, arrangerer også Nautilus Sjø, et selskap i Kystrederiene, et kurs for å hjelpe medlemsrederier med å forebygge og håndtere trakassering. “Vi mener at arbeidsgivere bør ha nulltoleranse for trakassering, og oppfordrer alle virksomheter i den maritime næringen til å delta i dette viktige kurset” sier Tor Arne Borge. Dette tiltaket er en del av Kystrederienes kontinuerlige innsats for å fremme kompetanseutvikling og like muligheter for begge kjønn. “For å oppnå virkelig endring, må vi alle ta ansvar. Den maritime næringen er ikke noe unntak” konkluderer Borge.

Kystrederiene har også invitert stortingsrepresentant Silje Hjemdal (FrP) til en gjennomgang av undersøkelsen.

“Jeg har svært positivt til et møte med Kystrederiene om denne særdeles viktige saken. Jeg heier på at flere kvinner søker seg til maritim næring, og mener det er på bra at rederier tar ansvar for å sikre gode arbeidsforhold for både kvinner og menn. Her er det snakk om tøffe og dyktige kvinner som går foran i en næring som er svært viktig for Norge. Som stortingsrepresentant fra havbyen Bergen mener jeg det er det bra at det er fokus på hvordan man skal ha et godt arbeidsmiljø og jobbe med å rekruttere flere til næringen», sier Silje Hjemdal. «Jeg ser frem til videre dialog med Kystrederiene for gjennomgang av rapporten og høre mer om hvordan de tar fatt i ulike utfordringer og problemstillinger, som for eksempel trakassering og mobbing i den maritime næringen” sier Hjemdal.

Kystrederiene deltar fredag 2. juni på et toppledermøte i regi av Sjømannsforbundet for å diskutere en videre oppfølging av de urovekkende tallene fra Sjøfartsdirektoratet.

 


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter