Lovende kampanjestart for Maritim Framtid

Representanter for samtlige partier på Stortinget, unntatt Venstre, gikk inn for videreføring av nettolønnsordningen for norske sjøfolk under åpningen av kampanjen Maritim Framtid i Oslo 17.april.
Åpningen foregikk om bord i Nesoddbåten ”Dronningen” og trakk politikere, representanter for Maritimt Forums medlemsorganisasjoner, studenter fra maritim utdanning og andre interesserte.
Hovedbudskapet at maritim erfaring og kompetanse er avgjørende viktig for hele den maritime næringsklyngen ble understreket av konsernsjef Ståle Rasmussen i Kleven-gruppen, Torkild Torkildsen fra Hurtigruten, LO-leder Roald Flåten og  Hans Sande fra Sjøoffisersforbundet.
   I utgangspunktet hadde Fremskrittspartiet stilt seg positivt til nettolønnsordningen og gått inn for å utvide og ajourføre ordningen, i likhet med regjeringspartiene. I løpet av de siste månedene har også Høyre og Kristelig Folkeparti skiftet standpunkt og synes nå å gå inn for nettolønn.
  Maritimt Forums ønskemål er å lovfestet ordning med oppgraderte satser fra 2008 og som utvides fra sikkerhetsbemanning på NOR-skip til norske sjøfolk på skip i NOR og NIS.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter