Maritim klynges bidrag til nasjonal sikkerhet og beredskap (rapport)

Kystrederiene har, i samarbeid med Maritimt Forum, fått utarbeidet en rapport om maritim klynges bidrag til nasjonal sikkerhet og beredskap.
Rapporten er tydelig på at nærskipsfarten spiller en kritisk rolle for sikkerhet og beredskap i norske farvann. Nærskipsfarten bidrar vesentlig til nasjonal forsyningssikkerhet, situasjonsforståelse, og kritisk persontransport, og dermed er den en uunnværlig del av Norges beredskapssystem. Nærskipsfarten sikrer kontinuerlig frakt av nødvendige varer og tjenester, inkludert mat, medisiner og energi, som er essensielt for landets selvforsyning, spesielt i krisetider som pandemier og naturkatastrofer.

Nærskipsfartens bidrag til nasjonal sikkerhet forsterkes også av vår evne til raskt å respondere på nødsituasjoner langs kysten. Dette inkluderer evakuering ved naturkatastrofer som flom og ras, og tilførsel av forsyninger til avsidesliggende områder når landbasert transport er utilgjengelig.

Last ned rapporten her


Sist oppdatert 19.6.24 av Karsten Henrik Sprenger

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter