Maritimt Forum om regjeringens løsning i Eksportfinanssaken

PRESSEMELDING
18. november 2011

  

Maritimt Forum om regjeringens løsning i Eksportfinanssaken:

Svært viktig avklaring for maritim næring

Maritimt Forum har i lengre tid vært bekymret for Eksportfinans’ mulighet for å tilby langsiktig finansiering til norske eksportbedrifter. Regjeringen presenterte i dag et opplegg for en ny statlig ordning for eksportfinansiering som vil erstatte dagens ordning gjennom Eksportfinans.
Nedgraderingen av Eksportfinans tidligere i høst skapte stor usikkerhet. Det er avgjørende viktig at det fremover ikke er noen som helst tvil om at norske aktører har en eksportfinansiering i ryggen som er minst like god som konkurrentenes. Vi har tillit til at regjeringen med denne statlige løsningen nå sikrer dette, sier Jørn Prangerød daglig leder i Maritimt Forum.
Eksportfinans vil frem til sommeren administrere en overgangsordning med en økt ramme på 30 milliarder kroner, som da vil bli erstattet av en helstatlig eksportfinansieringsordning. Muligheten til å velge et CIRR-kvalifisert lån til markedsrente framfor fastrente vil bli videreført.
-Med den tiltagende finansielle uro vi ser rundt oss i verden i dag er langsiktig finansiering mangelvare og det er helt avgjørende at norske aktørene kan delta i konkurransen om store internasjonale oppdrag på konkurransedyktige vilkår. Dersom ikke norske bedrifter er i stand til å tilby langsiktig finansiering ved salg av større prosjekter til for eksempel Gazprom, Petrobras eller andre, så går kontraktene til andre. Ett slikt stort prosjekt involverer gjerne opp mot et hundretalls norske underleverandører og berører mange tusen norske arbeidsplasser. Selv om det fortsatt gjenstår detaljer, så er regjeringens avklaring i dag svært viktig for den maritime næringen, sier Prangerød.
 
For nærmere opplysninger/kommentarer:
Daglig leder Jørn Prangerød, telefon: 922 33 897, e-post: jorn.prangerod@maritimt-forum.no


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter