Møte med næringsministeren om flåtefornyelse

Kystrederiene var tirsdag 19. februar på møte med næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Målet med møtet var å presentere Prosjekt flåtefornyelse og aktuelle virkemiddel for at at dette kan realiseres for nærskipsfarten (foto: Øyvinn Myge).

Prosjekt flåtefornyelse ønsker å bruke virkemiddelapparatet til å forsterke og stimulere til flåtefornyelse i medlemsmassen. Prosjektet skal også bidra til å kartlegge behovene til medlemsrederiene og senke terskelen for å gjennomføre prosjekter i egen regi.

Til nå er det meldt inn 33 ulike fornyelsesprosjekt fra medlemmene. Felles for samtlige er at alle tiltakene skal ha utslippsreduserende tiltak som for eksempel hybride (dual fuel/batteri, diesel/batteri, LNG/batteri, hydrogen, hydrogen/batteri) eller helelektriske fremdriftssystem.

-Hele 80 prosent av våre medlemmer har planer og ønsker om flåtefornyelse. Men høye krav til egenkapital og tilgang til god finansiering med lang løpetid er utfordringen som mange møter. Gjennom prosjektet ønsker vi å endre på dette, uttaler adm. dir. i Kystrederiene, Tor Arne Borge.

Til stede på møtet fra Kystrederiene var administrerende direktør Tor Arne Borge og næringspolitiske rådgivere Linn-Therese Hosteland og Kenneth Erdal.

 

Tor Arne Borge (adm. dir. Kystrederiene) og Linn Therese Hosteland (næringspolitisk rådgiver)

Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter