Multi Green – Grønt skip til oppdrett
Frakte- og servicefartøyet «Multi Green» ble lørdag døpt i Molde. Investoren Leif-Arne Langøy er medeier.

smp.no
Fartøyet er et frakte- og servicefartøy for oppdrettsnæringen, og er designet av Solstrand Trading. Det skal inn i tjeneste for Marine Harvest Norway, Region Sør. Skipet er bygget ved Vaagland Båtbyggeri.
Skipet eies av FSV Group, som drifter og leier ut mindre spesialfartøy til ulike operasjoner over og under vann. Ifølge hjemmesida til selskapet eier det fra før to skip, MS «Multi Pioner» og MS «Multi Server».
Det nye skipet har et miljøvennlige framdriftssystem som er levert av Inpower, også et selskap som Leif Arne Langøy er sterkt inne i.
– Vi er svært fornøyd med at rederiet FSV Group valgte vår dieselelektriske fremdriftsløsning som en del av sin miljøsatsing, sier daglig leder Geir Larsen i Inpower.
Han forteller at direktekoblede permanentmagnet gir en høy totalvirkningsgrad.
– Med dette prosjektet har vi nå mulighet til å dokumentere gevinstene med vårt unike fremdriftssystem PhiDrive, i form av lavere drivstofforbruk, mindre utslipp til miljøet, og reduserte vedlikeholdskostnader, sier Larsen.
 


<strong>Dåp:</strong> Peter Kristjan Vågland (t.v.) fra Vågland Båtbyggeri, Gudmor Turid Lande Solheim fra Marine Harvest og Petter Thoresen fra FSV Group.

Dåp: Peter Kristjan Vågland (t.v.) fra Vågland Båtbyggeri, Gudmor Turid Lande Solheim fra Marine Harvest og Petter Thoresen fra FSV Group.
 

Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter