Nå står kampen for norske sjøfolk!

Vi er i en situasjon der det blir stadig vanskeligere å konkurrere internasjonalt for norske sjøfolk. Hvorfor?
I 2008 var rammevilkårene for norske sjøfolk på linje med rammevilkårene i Sverige, Danmark, Storbritannia og andre europeiske sjøfartsnasjoner. Siden 2008 har den norske ordningen tapt konkurransekraft år for år. Norske sjøfolk er svært viktig for hele den norske maritime klyngen.
Norske sjøfolk er viktige for innovasjonskraften til den norske maritime klyngen, som er vår største eksportnæring etter olje og gass. Samtidig har vi dokumentert at det vil være samfunnsøkonomisk lønnsomt for Norge å ta igjen etterslepet, og ha ordninger på linje med Danmark, Sverige og andre EU-land.
Et nær samlet Storting har sagt at de vil ha en heving eller fjerning av taket som har ligget fast siden 2008. Videre har et nær samlet Storting gått inn for en lovfesting av den verdiskapingsordningen som nettolønnsordningen er.
Den maritime næringen og norske sjøfolk forventer nå at Stortinget umiddelbart tar initiativ til å bedre konkurransesituasjonen for norske sjøfolk slik partiene har lovet.  Vi oppfordrer partiene om å fjerne, subsidiert heve taket i ordningen i forbindelse med budsjettbehandlingen.
For kommentar, kontakt daglig leder Hege Solbakken i Maritimt Forum på 91104141.
 


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter