Ny digital informasjonstjeneste for økt sjøsikkerhet i Arktis

Kystverket har etablert en ny digital informasjonstjeneste som skal bidra til økt sikkerhet for skipstrafikk i arktiske områder.

Tjenesten ArcticInfo tilbyr viktig informasjon om arktiske farvann og er spesielt rettet mot fiskebåter, cruisetrafikk og forsknings- og ekspedisjonsfartøy.

Gjennom tjenesten får fartøy tilgang til relevant informasjon om nordområdene, havområdene utenfor Norge, Island, Russland, Canada og Grønland, herunder Barentshavet og Nordsjøen.

Tjenesten inkluderer kart over is, inkludert iskonsentrasjon og drivis, værvarsel, rapporteringsmuligheter til grønlandske myndigheter, samt AIS-data som gir en oversikt over andre fartøyer i området. Verktøyet kan dermed være et nyttig støtteverktøy i eventuelle krisesituasjoner. Med utvidet tilgang får brukeren se AIS-informasjon i hele Arktis (se mer informasjon om utvidet tilgang i lenken under).

ArcticInfo erstatter ArcticWeb, en digital informasjonstjeneste etablert av den danske Søfartsstyrelsen i 2013 for å tilby informasjonstjeneste for skipstrafikk i farvann utenfor Grønland. Siden Kystverket overtok tjenesten i 2018 er den blitt videreutviklet og utvidet til å gjelde flere havområder.

Les mer her

Informasjon på engelsk.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter