Ny maritim strategi

For å bidra til fortsatt vekst og konkurranseevne i den maritime næringsklyngen vil regjeringen begynne arbeidet med en ny maritim strategi som skal legges frem neste vår.
Det var under et bedriftsbesøk på Sunnmøre 22.april at statsminister Erna Solberg og næringsminister Monica Mæland la frem planene.
Det skal legges vekt på åtte satsningsområder: Mulighetene innen maritim og marin virksomhet, internasjonale rammebetingelser, maritim utdanning, forskning og utvikling, grønnskipsfart, skipsregistre, nasjonale rammebetingelser og nordområdene.
Vi legger merke til at nærskipsfart denne gang ikke er blant de prioriterte områder, men vi tar for gitt at arbeidet fortsetter på basis av Nærskipsfartsstrategien og NTP og arbeidet med havnestrategi som pågår. Det er ellers mye å hente for vår næring innen grønn skipsfart, maritim utvikling og nasjonale rammebetingelser.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter