Ny, midlertidig overenskomst ifb. koronautbruddet

(Oppdatering juni/juli: Varigheten på protokollen er gått ut. Kontakt Kystrederiene ved spørsmål om mannskapsbytte m.m.)

Ny midlertidig overenskomst
Torsdag sist uke tok Kystrederiene initiativ til å avklare overenskomstens bestemmelser knyttet til endringer i turnusplanene og kompensasjonsbestemmelsene. Dette med tanke på den forestående situasjonen, der rederiene ser det nødvendig å holde igjen personell for å kunne utføre oppdrag eller pålegge ekstratjenester blant ansatte, og de økonomiske krav dette i så tilfelle utløser.

Vi fikk i går en enighet mellom partene. Vi ber rederiene om å sette seg inn i hva protokollen gir av muligheter – og hvilke krav den stiller til bruken av den.

Protokollen finner du som vedlegg nederst i denne artikkelen.

Permittering
Vi minner om at overenskomsten skal følges også der Sjømannsorganisasjonene har tillitsvalgte. Rederiet bes drøfte med disse grunnlaget for permittering, varslingsfrist og hvordan rederiet varsler den enkelte. NAV ønsker også at protokollen knyttet den lokale enigheten vedlegges den enkeltes permittering. Da slipper arbeidsgiver å levere NAV 04-08.04.

Gir den gjeldende situasjonen knyttet til koronapandemien grunnlag for 2 dagers frist?
Det må alltid foretas en konkret vurdering av om det er en slik situasjon, og det kan derfor ikke gis noen generell vurdering av at alle permitteringer knyttet til koronapandemien som gir driftsforstyrrelse kan varsles med 2 dagers frist.

Det foreligger nå en svært spesiell og uforutsett situasjon der en rekke virksomheter akutt må innstille driften helt eller delvis som følge av de omfattende tiltakene fra myndighetens side. Dette tilsier som utgangspunkt at den særlige regel om permittering med frist på to dager kan komme til anvendelse. Myndighetenes tiltak har fått en helt annen, mer omfattende og uforutsett effekt på driften i mange virksomheter enn det som var tilfellet før 12. mars 2020. Dette må like fullt vurderes i hver sak jf. protokoll nevnt over.
 
Les mer på NAV sine sider.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter