Nye brønnbåter bestilt

To store brønnbåter er i det siste bestilt ved norske verft.
Bømlo Brønnbåtservice AS på Leirvik Stord, har bestilt en brønnbåt fra Aas mek Verksted, Vestnes, på 3600 kbm for levering i januar 2017. Båten er av verkstedet egen konstruksjon og får en lengde på 79,80 meter. Kontraktsprisen er rapportert til 300 millioner kroner.
Rostein AS, Harøy, har i samarbeid med 11 oppdrettsfirma tilknyttet Salmon Group kontrahert en båt på 3500 kbm fra Larsnes mek Verksted. Det dreier seg her om et design SK6000 DEII fra Skipskompetanse AS i Måløy for levering i april 2016.

Nye arbeidsbåter

KB Dykk AS i Rørvik har i løpet av vinteren bestilt to arbeidsbåter på 14,99 meter fra Fitjar Mek Verksted for levering i juni-juli. Dette er som vanlig kompakte katamaraner med 12 meters bredde med dekksareal på 100 kvm og lasteeevne på 110 tonn. Designet er utviklet av Heimli Design i samarbeid med verkstedet, og byggeprisen ligger rundt 26 mill kroner for hver. En av båtene er sluttet for 4 år til Marine Harvest for støttetjenester. KB Dykk er et datterselskap av Namsos Trafikkselskap ASA.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter