NOx-fondet har endret krav til støtte

NOx-fondet har endret på krav og støtte til måling og vedlikehold av SCR-anlegg. Endringene gjennomføres for å sikre at slike anlegg fungerer tilfredsstillende over tid, NOx-reduksjonen opprettholdes og urea ikke overdoseres. Endringen trer i kraft 1. januar 2020. Les mer om de endrede kravene på NOx-fondets egne hjemmesider.

Nye innbetalingssatser fra 2020
Styret i NOx-fondet har besluttet å øke høy og lav innbetalingssats til henholdsvis 16,50 og 10,50 kr per kg NOx-utslipp. Endringen gjelder for utslipp fra og med 1. januar 2020.
Endring i innbetalingssatsene til NOx-fondet blir vurdert årlig. NOx-fondets innbetalingssatser kan ikke overstige den fiskale avgiften. Les mer om de nye innbetalingssatsene på NOx-fondets egne hjemmesider.

Endring i støttebetingelser
Minner også om at NOx-fondets styre i august i år besluttet å redusere støttesatser og maksimal støtteandel.

Endringene omfatter alle søknader til behandling fra og med styremøtet 27. august, i tillegg til alle utsatte søknader:

  • Tiltak som tidligere kvalifiserte til støttesats 500 kr/kg reduseres til 400 kr/kg.
  • Tiltak som tidligere kvalifiserte til støttesats 250 kr/kg reduseres til 200 kr/kg.
  • Maksimal støtteandel reduseres fra 80 % til 70 %.

Disse endringene er gjennomført for at flere søknader skal kunne få tilsagn om støtte.

NOx-fondet har bred portefølje av gode miljøtiltak innen kystfartsegmentet som planlegges gjennomført i løpet av de neste to årene. Fondet har bevilget til sammen 423 mill. kr. som legger til rette for investering i blant annet energiomlegging fra diesel til LNG (Liquified Natural Gas), renseteknologi og batterihybridisering. Disse tiltakene til å redusere NOx-utslippene med hele 1350 tonn NOx per år.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter