Nyttig brukermøte i Kystverket

Kystverket Vest gjennomførte 15.og 16.april et brukermøte med rederiorganisasjonene i Haugesund. På agendaen stod aktuelle emner som SafeSeaNet, Farledsbevis og økonomi.
Møtet ble ledet av Jon Leon Ervik fra Kystverkets Senter for los og VTS, og fra FR deltok adm direktor Siri Hatland og Hans Christian Ådlandsvik fra Nautilus Sjø, samt Øyvind Berge fra Berge Rederi på Frøya.
Møtet var lagt opp med informasjon og dialog, hvor det fra FRs side ble lagt fram reaksjoner, spørsmål og forslag fra medlemmenes side. Det ble blant annet påpekt nødvendigheten av å kunne sende off-line meldinger i SafeSeaNet, altså fra områder med svak nettdekning og med automatisk sending når skipet kommer inn i dekningsområde. Videre ble det foreslått standardisert oppsett av crew-lister i XL-format, forbedret rapportering av farlig last mv. Utvidelsen av SafeSeaNet til alle havner fra 1. juni vil også være til stor fordel.
Fra brukere som Berge Rederi ble det meldt om gode erfaringer med assessorordning for Farledsbevis klasse 3. For prøve til farledsbevis klasse 2 var det et ønskemål om standardisert gjennomføring av prøvene; ikke med lokale variasjoner fra distrikt til distrikt.
Fra FRs side var brukermøtet en positiv opplevelse. Det er en nyttig øvelse som burde bli en årlig sammenkomst.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter