Politisk maktskifte

Etter stemmene har blitt talt er det tydelig at valgresultatet har gitt Stortinget et nytt politisk flertall. Selv om det er usikkert hvilken ny regjering som vil styre Norge de kommende fire årene, så er det etter all sannsynlighet Arbeiderpartiet som vil være det styrende partiet og Jonas Gahr Støre som vil bli Norges neste statsminister. 

Kystrederiene ønsker med dette å gratulere Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet med valgseieren, og ser frem til tett samarbeid for å fremme norsk nærskipsfart i årene som kommer. Kystrederiene ønsker å samarbeide med hele det politiske spekteret på Stortinget, og håper på et samlet storting som jobber for at Norge forblir en verdensledende maritim næring. Partiene som mest sannsynlig kommer til å utgjøre flertallet har uttalt at en forutsigbar rederiskatt og tilskuddsordning for sysselsetting av sjøfolk er blant de viktigste virkemidlene i norsk skipsfartspolitikk.

Kystrederiene håper også på en økt satsing på grønn flåtefornyelse, og en kondemneringsordning som gir rederiene gode muligheter for å investere i moderne og klimavennlige skip.

Våre medlemsrederier er lokale bedrifter som investerer i arbeidsplasser og gir solid lokal verdiskapning langs kysten. Det er derfor viktig at det legges til rette for forutsigbare og trygge rammevilkår for disse bedriftene. Vi trenger også en økt satsing for å få mer gods fra vei til sjø.

Kystrederiene skal fortsette sitt tette arbeid opp mot politikere og sentrale myndigheter for å styrke den norske nærskipsfarten i årene som kommer.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter