Praksisstudent hos Kystrederiene!
[vc_separator type=”transparent” border_style=””]
[vc_separator type=”transparent” border_style=””]

Om praksisordningen
I samarbeid med Universitetet i Bergen har Kystrederiene tatt i mot en praksisstudent våren 2017. Praksis i sammenliknende politikk kan være en integrert del av bachelorgraden, der studenten får 20 studiepoeng for å jobbe 50% i en bedrift/organisasjon. I løpet av semesteret skal studenten jobbe cirka 300 arbeidstimer, og arbeidsoppgavene skal være i tråd med den daglige driften, og mest mulig relevant i forhold til utdanningsløpet. Praksisstudenten hos Kystrederiene får arbeidsoppgaver som innebærer alt fra å skrive høringssvar og nettartikler til å delta på konferanser og møter. I tillegg skal studenten skrive en praksisrapport som skal leveres til universitetet ved semesterets slutt. Deler av denne rapporten skal omfatte en oppgave/undersøkelse som kan være relevant for organisasjonen som har deltatt i praksisordningen.
 

 
Nanna Lilletvedt Sæten
Hvorfor søkte du praksisplass hos akkurat Kystrederiene?
Noe av grunnen var at dette er første året Kystrederiene har praksisplass, så da tenkte jeg at jeg ville få muligheten til å være med å forme forløpet og legge opp egne arbeidsoppgaver. Jeg leste meg også opp på arbeidet organisasjonen jobber med i forkant av søknadsfristen, og synes det var spennende. Kystrederiene jobber med alt fra informasjonsarbeid og lobbyvirksomhet til lønnsforhandlinger og forsikring; så det er gode muligheter for å få spennende og allsidige arbeidsoppgaver. Ut fra det jeg har sett hittil er det mye kommunikasjonsarbeid; jeg liker godt å skrive, så det passer veldig fint.
 
Hva kan du bidra med hos Kystrederiene i praksisperioden?
Å være i praksis er jo en god indikator på om studiet egentlig har gjort meg egnet for arbeidslivet, så forhåpentligvis kan jeg bidra med relevant kunnskap, skriveerfaring og kanskje et nytt blikk på for eksempel bedriftens kommunikasjonsstrategier. Foreløpig har jeg fått prøve å skrive både en artikkel til kystrederiene.no og et høringssvar til ”Vinterpakken” fra Olje- og energidepartementet. Man må bare prøve seg litt frem og se hvordan det går. Heldigvis har jeg veldig hyggelige kollegaer, så det er lett å spørre om hjelp hvis jeg lurer på noe.
 
Hva tenker du om framtiden – kan maritim bransje være en spennende arbeidsplass?
Absolutt! Jo mer innblikk jeg får i arbeidet til Kystrederiene, jo mer interessant blir det. Det er fint å jobbe i et miljø der alle har ulik kompetanse; som samfunnsviter kan jeg fryktelig lite om for eksempel hvordan man sikkerhetsklarerer fartøy eller hva som er det mest effektive fremdriftssystemet; i maritim næring jobber man tett med alt fra ingeniører, havforskere og sjømenn til samfunnsvitere, politikere og næringslivstopper; det er utrolig lærerikt. På det personlige plan føles det også veldig bra å drive kommunikasjonsarbeid rundt miljøgevinsten ved overføring av gods fra land til sjø; det er et tiltak som det er lett å stille seg bak dersom man er miljøbevisst. Maritim næring er innovativt og fremtidsrettet, og vil være en viktig del av omstillingen i det grønne skiftet; jeg kunne absolutt tenke meg å jobbe for maritim bransje også i fremtiden.
 

Om Nanna Lilletvedt Sæten
Alder: 21 år
Utdanning: Jeg fullfører Bachelorgraden min i Sammenliknende politikk ved UiB våren 2017, så jeg er i gang med mitt siste semester.
Jobb: Jeg jobber som mentor i matematikk for MentorNorge ved siden av studiene.
Fritid: På fritiden liker jeg å lese og skrive. Ellers er jeg interessert i teater spesielt, og kultur generelt.
 

[vc_separator type=”transparent” border_style=””]
[vc_separator type=”transparent” border_style=””]
[vc_separator type=”transparent” border_style=””]
[vc_separator type=”transparent” border_style=””]
[vc_separator type=”transparent” border_style=””]

Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter