Pressemelding

Norsk tankfartøy bytter fra diesel til gassmotorer fra Rolls-Royce

Bergen Viking
Fraktefartøyet Bergen Viking skal bytte motorer fra diesel til gass (LNG). Det norske rederiet Bergen Tankers har valgt gassmotorer og -system fra Rolls-Royce for denne oppgraderingen som vil gjøre skipet både mer miljøvennlig og billigere i drift.
–      De nye motorene til Bergen Viking vil gi eieren et redusert drivstoffforbruk på om lag 25 prosent. Samtidig reduseres utslipp av NOx med cirka 85 prosent, CO2-utslippene med omlag 25 prosent, SOx med 100 prosent og partikkelutslippene blir tilnærmet null, sier Rune Ekornesvåg, salgssjef hos Rolls-Royce i Ålesund.
Bergen Viking er en 95 meter lang produkt- og kjemikalietanker som trafikerer norskekysten. Fartøyet ble levert i 2007, og er en del av Bergen Tankers flåte på seks fraktefartøy. Ombyggingen til gass er planlagt og finne sted sommeren 2014.
Både rederiet og Rolls-Royce var i perionden 2008 til 2010 blant deltakerne i forskningsprogrammet Nyfrakt i regi av Fraktefartøyenes rederiforening. Her var mulighetene for en mer miljøvennlig skipsfart et sentralt tema, og Rolls-Royce har fulgt opp med å levere gassmotorer til flere typer fartøy i ettertid.
–       For et mindre rederi som vårt så er det klart at en slik ombygging innebærer et løft, men vi har fått støtter fra NOX-fondet og vi har klokkertro på at løsningen fra Rolls-Royce skal vise seg lønnsom over tid, sier Kjell Olav Haugland, Adm. direktør i Bergen Tankers.
Bergen Viking vil operere langs norskekysten i oppdrag for Statoil etter ombyggingen.
–      ”Statoil har samarbeidet med Bergen Tankers over lengre tid og vi er glad for å kunne ta dette steget videre sammen med rederiet mot en mer miljøvennlig skipsfart. Fartøyet har en høy sikkerhetsstandard, tilbasset sårbare norske kystforhold,” sier direktør Ann-Elisabeth Serck-Hanssen, Statoil Shipping and Operations.
Leveringen fra Rolls-Royce inkluderer to Bergen gassmotorer type C26:33L6AG, to gasstanksystem, ACON gass/drivstoff-kontrollsystem og engineering.
Signering av kontrakt finner sted under Nor-Shipping, og media er velkommen til å delta:
Rolls Royce - Bergen Tankers

Neil Gilliver (direktør i Rolls-Royce Marine, merchant), rederisjef Kjell Olav Haugland (Bergen Tankers) og Rune Ekornesvåg, salgssjef i Rolls-Royce Marine, handelsskip, under signeringsseremoni  under Nor-Shipping onsdag. Rolls-Royce-kontrakten er på 30 millioner kroner. Foto: Tore Stensvold

Onsdag 5. juni kl 12:00
Thon Hotel Arena, Lillestrøm (vegg-i-vegg med messehallen) Rom: Buskerud
Fartøyets spesifikasjoner per i dag finnes på rederiets nettsider: http://www.bgta.no/Bergen-Viking.aspx
For mer informasjon kontakt:
 
Anette Bonnevie Wollebæk
Kommunikasjonsdirektør – Marine Norden
E-post: abw@rolls-royce.com
Mobil: +47 976 70 882
Pressemeldinger på engelsk publiseres på www.rolls-royce.com/press —
Kort om Rolls-Royce

  • Rolls-Royce har over 45 000 ansatte i over 50 land.
  • Det britisk-eide konsernet er en verdensledende leverandør av løsninger som gir drivkraft – på land, sjø og i luft.
  • Virksomheten har fem hovedområder: sivil luftfart, militær luftfart, marine, energi og kjernekraft. I tillegg har konsernet en stor serviceorganisasjon.
  • Innovasjon og teknologiutvikling er konsernets styrke, med et sterkt fokus på å redusere energibruk og utslipp.
  • Sivil luftfart er det største forretningsområdet, og representerer halvparten av omsetningen. I dag lander eller letter det et fly med Rolls-Royce motor hvert 2,5 sekund. 

Rolls-Royce i Norge

  • I Norge har 3 200 Rolls-Royce ansatte, hvorav 2 100 i Møre og Romsdal.
  • Flertallet av disse jobber i Marine-divisjonen, mens cirka 800 er ansatt i Bergen Engines.
  • Rolls-Royce er en verdenledende leverandør av skipsdesign og -utstyr, med fokus på offshorefartøy, kyst- og nærskipstrafikk, ferger og kystvaktskip.
  • Omlag 30.000 skip i verden seiler med utstyr fra Rolls-Royce om bord, og store deler av dette er utviklet og produsert i Norge.
  • Dette inkluderer motorer, framdriftssystemer, dekksmaskineri, kontroll- og automasjonssystemer og elektriske systemer.

Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter