COVID-19: Retningslinjer for mannskapsskifte

Tiltak er avviklet!

Det er verken krav til testing, karantene, innreiseregistrering eller isolasjon ved påvist smitte. 

Smitte om bord?

Det er ikke krav til isolasjon ved påvist smitte, men FHI anbefaler at man isolerer seg fra andre i 4 døgn ved påvist smitte. Dersom man i tillegg har symptomer, bør man være feberfri i 24t før man er med andre personer igjen. Det heter at man ved lette symptomer kan gå på jobb og ta en ny test etter 2-3 dager. Rederiene bør i samråd med mannskapet gjøre risikovurdering for konsekvenser av utbrudd om bord. Kan et smitteutbrudd innebære fare for å opprettholde forsvarlig drift av skipet, for eksempel?  FHI sine anbefalinger kan være et godt utgangspunkt for rutiner ved påvist smitte. 

Vi anbefaler likevel at følgende dokumentasjon foreligger ved mannskapsbytte:

  • Kopi av arbeidstakers arbeidsavtale. På fartøyet skal kopi av arbeidsavtale være tilgjengelig, og av tariffavtale som utgjør en del av arbeidsavtalen. Det samme gjelder kopi av kontrakt for andre som har sitt arbeid om bord.
  • De som har sitt arbeid om bord skal være utstyrt med et identifikasjonsbevis. For norske statsborgere kan dette være sjøfartsbok eller pass.
  • Hvis ikke sjøfartsbok foreligger, vil det i tillegg til pass være tilstrekkelig med kopi av arbeidsavtale for å dokumentere arbeid på norsk fartøy
  • Employment confirmation: De bør medbringe vår mal med bekreftelse på kritisk samfunnsfunksjon og unntak fra testkrav ved innreise. Rederiene må fylle ut brevet slik at det passer til deres vurderinger. Forslaget til brev finner dere under her i dokumentpakken. Dette anbefales fordi det fremdeles kan være restriksjoner i andre land enn Norge, når mannskap reiser innom andre land for å komme til Norge. 

(send e-post til lena@kystrederiene.no dersom noen dokumenter feiler i nedlastning)

 

 

 


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter