Revidert nasjonalbudsjett: Skuffende fra Regjeringen

I revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å redusere bevilgningen til godsoverføring fra vei til sjø med 77 millioner kroner.

38 millioner av disse midlene er foreslått omdisponert til nyanlegg og større vedlikehold under Kystverket, mens 39,4 millioner er foreslått omdisponert til riksveiinvesteringer.

-Kystrederiene har tidligere tatt til orde for en omdisponering av midlene fra støtteordningen for godsoverføring da den ikke har fungert etter intensjonene. Men vi hadde her sett at hele beløpet ble omdisponert for å komme sjøtransporten til gode, uttaler Tor Arne Borge, adm. dir. i Kystrederiene.

Det er i dag tverrpolitisk enighet på Stortinget om å flytte mer gods fra vei til sjø. Samtidig blir sjøtransporten nedprioritert i Nasjonal transportplan. Det er derfor svært skuffende at nesten 40 millioner av disse midlene nå er foreslått omdisponert til riksveiinvesteringer.

-Regjeringen hadde nå sjansen til å vise en vilje til å prioritere nettopp sjøtransporten, men den sjansen tok de ikke. Midlene kunne for eksempel ha blitt brukt til å redusere de mange avgiftene som sjøtransporten i dag er pålagt. I stedet blir midlene nå investert i riksveier, stikk i strid med alle målsetninger om å flytte gods fra vei til sjø, sier Tor Arne Borge.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter