Sandnes Havn fjerner anløpsavgiften

Sandnes Havn fjerner anløpsavgiften og forenkler prisene. Dette skriver havnen i en pressemelding.
Avgiften har vært beregnet med hjemmel i Havne- og farvannsloven og skal dekke havnens kostnader til farledsforvaltning. Samtidig har havnen revidert og forenklet sin prisliste slik at det er lettere for kunder og vareeiere å finne den informasjon de søker, skriver havnen videre.
Det har tradisjonelt vært litt vanskelig for utenforstående å få oversikt over prisene i havner da totalprisen har bestått av flere priselementer som anløpsavgift, sikkerhetsvederlag (ISPS), kaivederlag og avfallsgebyr.
Sandnes havn har nå slått alle elementene sammen slik at det fra nå blir en pris som dekker alt. Den nye prisen er kr 1,00 pr bruttotonn (BT).  For de fleste skipene som anløper Sandnes havn vil den nye ordningen innebære en prisreduksjon, mens det for de over 5000 BT vil være en marginal økning.
Endringen er Sandnes havns bidrag for å sikre gode økonomiske rammevilkår for sjøtransporten samtidig som det blir enklere for kunder og vareeiere å beregne hva et anløp skal koste.
Varevederlaget som har vært uendret siden 2011 beholdes med kr 7 for bulkvarer og kr 10 pr tonn for stykkgods.
Endringene trer i kraft fra 1. april 2017.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter