Servicekontor for grønn flåtefornyelse

Grønt Skipsfratsprogram (GSP) har i 2020 fått midler til å etablere et servicekontor, og arbeider med å etablere dette i disse dager.

Det arbeides med å etablerer partnere, ansetter eksperter og utarbeider planer i tett samarbeide med Klima- og miljødepartementet, Rederiforbundet og Kystrederiene.

Serviceontoret skal driftes innen to spor: ett for lasteiere og ett for rederier. Lasteiersporet vil bidra til å skape sektorspesifikke markeder for bruk av grønne teknologier og løsninger. Rederisporet vil hjelpe rederiene med å by på grønne anbudsinnbydelser fra lasteierne, samt å etablere grønn privat og offentlig finansiering.

Noen rederier ønsker å bygge nytt uavhengig av en konkret anbudsinnbydelse/forespørsel. Servicekontoret kan også hjelpe disse. GSP planlegger å utvikle og promotere en hjemmeside som beskriver tjenestene og kriterier for hjelp, samt delta på informasjonsmøter arrangert av Kystrederiene/Rederiforbundet i første eller andre kvartal 2020.

GSP inviterer også til topplederdebatt om hvordan vi kan skape en effektiv politikk for flåtefornyelse som akselerer det grønne maritime skiftet og styrker grønn konkurransekraft. Debatten, med påfølgende pilotseminar, avholdes 12. mars kl. 10.30 – 15.00 i Gamle Museet i Oslo sentrum. 


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter