Slutt for Tege?

Containerskipet Tege i rute mellom Bodø og Tromsø/Alta som en forlengelse av Nordlandsbanen vil trekkes ut 1. oktober. Skipet gjør tre ukentlige rundturer med anløp av Lødingen, Harstad, Finnsnes, Tromsø og Alta en gang i uken. På årsbasis blir det transportert rundt 16.000 containere, inklusiv tomme.
    Skipet står foran klassing, samtidig som certepartiet mellom Tollpost-Globe og Chriship på Sortland løper ut. Skrekk-scenariet er at lasten nå går over til veitransport, med ytterligere belastning av veinettet. Dette har fått fylkespolitikere til å ta saken opp, og fiskeriministeren er orientert.
   Trolig kan det finnes en løsning innen regjeringens foreslåtte tiltakspakke for nærskipsfarten og incentivordninger for miljøvennlig sjøtransport.  For å erstatte Tege trengs et lite containerskip på 100-200 TEU med god fart, rundt 16-18 knop, noe det vil være vanskelig å finne i secondhand-markedet.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter