Statsbudsjettet: stor økning i CO2-avgiften

Høyre, FrP, KrF og Venstre la onsdag kveld denne uken fram avtalen de er blitt enige om for Statsbudsjettet 2018.
Dette inneholder bl.a. avtalen om avgifter på drivstoff:
• De fire partiene øker ytterlige CO2-avgiften på propan, naturgass, men også mineralolje.
• Økningen for CO2-avgiften på marin diesel er på 13 øre fra 1, 20 kr pr. liter til totalt 1,33 kr. pr. liter.
• Innføringen av CO2-avgift på LNG som drivstoff på skip blir stående. Dette betyr at de næringene som hadde fritak før, får nå innført en avgift på kr 1,50 per kilo LPG. For naturgass er avgiften kr 0,99 per kubikkmeter.
-Vi er svært skuffet over denne urimelige avgiftsøkningen som rammer mange av våre medlemmer hardt. CO2-avgiften på marine diesel var, med det opprinnelige forslaget, allerede doblet siden 2013. Med budsjettforliket øker den nå ytterligere, uttaler Tor Arne Borge, administrerende direktør i Kystrederiene.
-Videre er vi også svært overrasket og skuffet over at regjeringen uten varsel innfører en avgift som direkte rammer miljøvennlig energi i skipsfarten med å innføre CO2-avgift på LNG. Dette er drivstoff som flere av våre medlemmer har satset på, men som nå settes i fare pga ustabile rammevilkår, avslutter Borge.
Kystrederiene har jobbet svært mye med CO2-avgiften, både alene og i samarbeid med andre organisasjoner. Dette førte dessverre ikke frem i de avgjørende forhandlingene.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter