Store investeringer

Egil Ulvan Rederi AS, Trondheim, har bestilt to nye gassdrevne  fôrbåter fra Fiskerstrand BLRT for en 10-års kontrakt med oppdrettsselskapet Marine Harvest ASA. Dette er skip med kapasitet på 5000 kbm og med skrog på 69.9 meters lengde og 17 meters, utviklet av Multi Maritime i Førde i samarbeid med rederiet.
   Bare verft med erfaring fra LNG-drevne fartøyer var med i anbudsrunden, og kontrakten gikk til Fiskerstrand BLRT i Ålesund. Levering skal skje i juni og september 2014, og båtene skal settes inn i fart fra Marine Harvests nye fabrikkanlegg i Bjugn.
   Det ligger atskillig innovasjon i skipene, både i skrogform, arrangement og bl a med et nytt laste/losseanlegg utviklet av Graintec AS i samarbeid med rederi og befrakter.  Rederiet har satset på miljøvennlige og driftsøkonomiske skip og har siden 1998 fått levert fem skip med design fra Multi Maritime.
 
Rederiet Aqua Star AS ved Svein Martin Sæle i Torangsvåg, Austevoll, bestilte før jul en brønnbåt fra verftet Celiktrans i Tyrkia. Båten blir på 49.75 meters lengde og skal leveres i desember 2013.
 
Med disse byggekontraktene ligger samlet kontraktverdi for kystlasteskip godt over 2 milliarder kroner.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter