Største brønnbåtordre hittil

Med en prislapp på 300 millioner kroner kontraherer Bømlo Brønnbåtservice sin femtende og hittil største brønnbåt hos Aas Mek Verksted.

KONTRAKTER 03.03.2015 14:57
Av Susanne Rislå Andersen
– Dette blir en ny generasjon brønnbåt i nytt design, sier daglig leder Halvard Aas i Aas Mek. Verksted AS om den ferske kontrakten.
Brønnbåtrederiet Bømlo Brønnbåtservice AS på Stord får i 2017 nybygget «Øystrand» overlevert fra skipsverftet i Møre og Romsdal. Kontraheringen har en verdi på over 300 millioner kroner for verftet.
I følge Aas Mek Verksted er dette rederiets største kontrakt på en brønnbåt av denne typen, som er i verftets eget design.

Fakta

Aas Mekaniske Verksted
  • Familieid skipsverft med fokus på design og bygging av brønnbåt
  • Etablert i 1911 og lokalisert i Vestnes i Møre og Romsdal
  • Verftet har 50 ansatte og hadde i 2014 en omsetning på ca 320 millioner
Aas Mek Verksted leverer nybygget til Bømlo Brønnbåtservice i 2017, og har fullbooket ordrebok frem til da. Illustrasjon: Aas Mek Verksted

Skrogtesting

– Det nye designet har skrogmessig vært uttestet i modelltanken i Trondheim for å optimalisere skroglinjene.
Verftet har gjennom mange års utvikling gått fra bygging på de helt enkle båtene til avanserte båter til dette markedet, og har utviklet fartøyene i en tett samarbeid med rederne. Det har spesielt vært fokusert på skrogkonseptet.
– Forskipet og baugformen er utviklet slik at det skal gi roligere bevegelser i dårlig vær. Det er mer behagelig for mannskapet, men ikke minst reduserer det stress for fisken, utdyper Aas til maritime.no.

540 tonn levende laks

Med en lastekapasitet på 3600 kubikkmeter blir fartøyet etter overlevering i 2017, rederiets største brønnbåt. Lastekapasiteten tilsvarer 540 tonn med levende laks og kan trykklosse opp til 10 meter over vannivået.
– I tillegg gir skrogformen et lavere energiforbruk, som vil både gi mindre forurensing og være mer økonomisk.
Nybygget vil i tillegg bli utstyrt med verftets spesialutviklede vaske og desinfiseringssystem «Well Wash».
Dette systemet er et helautomatisk vaskesystem for vask og desinfisering av lasterommene, sirkulasjonsrørene, vakuumanlegget, laste og losse systemet og luftekasser i en automatisk syklusstyrt prosess.

Fullbooket ut 2017

Aas Mek. Verksted har spesialisert seg på utvikling og bygging av brønnbåter.
Nybygget blir den 15. brønnbåten som verftet leverer rederiet, som også skal bygge en “AAS 1800″ brønnbåt til bømlorederiet. I tillegg har Søvtrans ordre på skip fra verftet.
– Vi har per idag fullbooket frem til 2017.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter