Foto: Dmitriy Palamarchak
Stort behov for D3-kompetanse

Det er stort behov for flere sjøfolk med D3-kompetanse i fremtiden, ifølge en undersøkelse fra Kystrederiene.

Denne artikkelen er skrevet av Alf Fagerheim, Skipsrevyen.

Kystrederiene og Trøndelag høyere yrkesfagskole, avdeling Ytre Namdal, gikk i fjor sammen om å søke Sjøfartsdirektoratet om oppstart av webbasert etterutdanning til D3-sertifikat for sjøfolk.

I slutten av januar fikk de den endelige godkjenningen fra direktoratet, og kan dermed tilby D3-kurset fra høsten.

Et ønskelig tilbud
Kurset er en oppgradering for de som D5-sertifikat til D3. En slik webbasert etterutdanning vil gjøre at sjøfolk som ønsker en oppgradering kan gjøre det mens de er i full jobb.

-Vi tenker dette er bra, og vi har hatt undersøkelser ute blant medlemmene som viser at dette er et tilbud som er svært ønskelig fra rederienes side, sier næringspolitisk rådgiver i Kystrederiene, Kenneth Erdal.

Stort behov
Kystrederiene har gjort en undersøkelse blant sine medlemsrederier, der halvparten av rederiene finner dette tilbudet aktuelt for dem.

Tilbakemeldingene fra rederiene er at det er et stort behov for D3-kompetansen, og at denne etterutdanningen vil være viktig for næringen.

Det er allerede mangel på, og et stort behov for, flere sjøfolk. Behovet for folk er økende, både innen aqua, shipping og innenfor den mer tradisjonelle fraktefarten. Kystrederienes anslag viser at det vil være behov for rundt 1000 nye sjøfolk bare innenfor deres medlemsrederier de neste tre årene.

-Vi håper de ser nytte i tilbudet og benytter seg av det, sier han videre.

Samarbeid
Han ser ikke bort fra at dersom etterspørselen blir stor kan yrkesfagskolen i Ytre Namdal søke samarbeid med andre fagskoler, slik at tilbudet blir delt mellom flere fagskoler.

-Ytre Namdal er i dialog med andre fagskoler, slik at vi vil dekker et større geografisk område der medlemmene faktisk befinner seg, sier Erdal.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter