Suksess for Fraktefartøyenes dag

Fraktefartøyenes dag i Ålesund 14.mai trakk nærmere 100 deltakere  som fikk oppleve gode presentasjoner, politisk debatt med mye velvilje mot næringen i strålende vårvær. Interesserte fikk se seg rundt om bord i brønnbåten Roy Kristian, tankbåten Øytank og redningsskøyta Emmy Dyvi langs kai, selv om stjerneattraksjonen, den LNG-drevne fôrbåten Eidsvaag Pioneer ennå ikke var ferdig ved verftet.  Imidlertid hadde reder Per Eidsvaag med en modell av båten som han overrakte til FR.
Fraktefartøyenes dag er på mange måter å regne som avslutningen på bransjeutviklingsprosjektet som FR har gjennomført siden 2011. Oppgaven har vært å utvikle et bedre omdømme for næringen, både hos kunder, forbindelser, ansatte og oss selv, med klarere kundefokus og en sterkere posisjon i markedet.  At arrangementet ble holdt en måneds tid etter framleggelsen av Nasjonal Transportplan 2014-23 var i så måte en ideell timing.
Fraktefartøyenes dag trakk deltakere fra et bredt spektrum, fra næringen selv, bank og forsikring, havn og sjømannsorganisasjoner, leverandører, forskningsinstitusjoner, studenter fra maritim høgskole, myndigheter og politikere
Programmets første del, fra 1100 til 1300, gikk på presentasjoner av FR og næringen, av gjennomførte prosjekter som NyFrakt og NyFrakt II på miljøbegrunnet fornyelse og konkrete prosjekter, samt bransjeutviklingsprosjektet. Det ar presentasjon av Seaworks nye bulkskip, av stykkgodsbåten Folla, Eidsvaags LNG-drevne fôrbåt og prosjektet Godsfergen.
Den politiske debatten gikk etter lunch; se egen omtale. Arrangementet ble avsluttet med synfaring av båtene ved kaien.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter