Tariffrevisjonen 2019

I høst har det vært forhandlinger med sjømannsorganisasjonene for overenskomsten for lasteskip, brønnbåter og tankfartøy, samt overenskomsten for service- og flerbruksfartøy.

Partene ble enige om et generelt tillegg på 2,55 % for Sjøoffisersforbundet og Maskinistforbundet. For Sjømannsforbundet ble man enige om et tillegg på 2,55 % minimum kr. 675,- på grunnhyren som en lavtlønnsprofil. Alle hyrer reguleres per 1. november, noe som medfører at årets reelle lønnsoppgjør blir på 2,1%. Ved utgangen av tidsfristen den 4.oktober var forhandlingsresultat enstemmig godkjent av medlemmene.

Under revisjon av hyretabellene ble det oppdaget en feil etter forhandlingen i fjor. Kostpengene ble da lagt til FØR kronetillegg / prosent. Det medførte at alle satser kom over kronetillegget på kr 800,- og alle satser ble tillagt 3%.

Rederiene får derfor en differanse når man legger til 2,55% på utsendte hyretabell fra 2018. Rederiene må legge til grunn at det for en del av satsene så slår kronetillegget i 2019 inn.

Oppdaterte hyretabeller finnes under “tariffavtaler” så fort de foreligger.


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter