Webinar om rømmingssikkerhet

Fiskeridirektoratet ønsker velkommen til webinar om rømmingssikkerhet 14. desember.

Torsdag 14. desember 2023 klokken 09.00-11.30 vil Fiskeridirektoratet, i samarbeid med Sjømat Norge, Sjømatbedriftene, Norsk industri og Kystrederiene, arrangere et webinar om rømmingssikkerhet.

Påmelding til webinar om rømmingssikkerhet

Nytt av året er at webinaret blir todelt. Del 2 avholdes i januar og vil omhandle «Krav til kompetanse hos vare- og tjenesteleverandører». Mer informasjon om dette kommer.

Dette skal vi snakke om

Tema for del 1 webinar vil være «Rømmingsåret 2023».

Årsakene til at oppdrettet fisk rømmer fra akvakulturanlegg vil variere i stor grad i løpet av et år. I dette webinaret ønsker vi å kaste lys på noen av de områdene som har vært fremtredende i året som har gått og i tillegg presentere ny forskning og ulike råd som er rømmingsrelevante.

Følgende tema vil bli presentert:

1. Rømming av torsk

Rømming av torsk har vært mye i mediebildet i 2023. Fiskeridirektoratet vil presentere erfaringer som er gjort i konkrete hendelser.

2. Makrellstørje i not

Det har vært en økning i antall hendelser der makrellstørjer tar seg inn i akvakulturanlegg det siste året. Vi vil presentere erfaringer som er blitt gjort og hvordan man best mulig kan håndtere slike hendelser.

3. Nye råd for bruk av leppefisk med tanke på maskestørrelse

Om programmet

Vi vil få innlegg med forskjellige vinklinger på problemstillingen, fra både Havforskningsinstituttet, Fiskeridirektortet og ulike deler av næringen.

Detaljert program kommer snart.

Mer informasjon på Fiskeridirektoratets nettsider. 


Sist oppdatert 22.4.24 av web@mediehusetbergen.no

Ingen treff.
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter